Regie over je leven


Denk jij dat je geen controle hebt over jouw leven?

Voel je herkenning in de volgende vragen:
Wil je je niet laten leiden door (onbewuste) beperkende overtuigingen en emoties, en wil je de regie over je leven terug?
Wil je meer plezier en een lichter leven?
Voel je dit in relatie tot werk, relaties, jezelf of op alle vlakken?

Beperkende overtuigingen kunnen het leven zwaar en onveranderbaar laten voelen. Gedachten en daarmee ook taal hebben een grote invloed op hoe jij je voelt.
Zeg je vaak dingen tegen jezelf als ‘ik kan toch niet veranderen’ of ‘dit is niet voor mij’ of ‘ik weet niet hoe het anders kan, dus laat maar’?
Dan kan het leven heel zwaar aanvoelen en ervaar je weinig vreugde. Vaak zijn we ons helemaal niet bewust dát we dit soort gedachten hebben of zo tegen ons zelf spreken. Dat maakt dat we ons afvragen hoe het toch komt dat we ons zo onprettig voelen.

De eerste stappen die wij nemen is het in kaart brengen van deze, vaak onbewuste, overtuigingen. De meeste mensen schrikken van hoe lang de lijst is. Dat is het begin van de transformatie: bewustwording.

Samen gaan we met deze overtuigingen aan de gang, kloppen ze wel? Hoe heb jij je deze overtuiging eigen gemaakt? Kun je een andere keuze maken?
Het vraagt bereidheid en moed om deze confrontatie met je overtuigingen aan te gaan. Vaak zijn ze zo geïntegreerd dat het lijkt of ‘je gewoon zo bent’. ‘Zo ben ik nu eenmaal’ is een vaak gehoorde uitspraak. Dit hoeft niet zo te zijn, zodra je bewust bent van je overtuiging kun je opnieuw een keuze maken of deze nog bij je past.
Sommige overtuigingen had je nodig om te overleven toen je nog jong en afhankelijk was, nu je volwassen bent is dat niet meer zo.

Wil jij je beperkende gedachten en overtuigingen omzetten in versterkende gedachten en overtuigingen en zo bewuster en met meer plezier je leven te leiden? Neem dan contact op met mij.

Humor, empathie, rust en betrokkenheid zijn eigenschappen die ik meeneem naar de sessies. Het wordt vooral een avontuur waarbij je ogen geopend worden en je de regie over je leven in handen neemt zonder geleid te worden door overtuigingen die het leven zwaarder maken dan nodig.

Dit traject is geen oppervlakkige reis. Om werkelijk bekend te raken met jouw overtuigingen, waar ze vandaan komen, of ze nog kloppen en wat jouw nieuwe overtuiging wordt vraagt diep onderzoek. Het brengt je terug in contact met jezelf, met wie jij werkelijk bent, met jouw waarden en waar jij voor staat. Het is bij tijden confronterend en ‘eng’ en als je daar doorheen gaat is het bevrijdend en geweldig! Je leert jezelf goed kennen en je gaat staan voor wat jij vindt. Dat kan omdat je doorvoelt hebt wie jij echt bent en wat jij wilt in het leven.
Wat van jou verwacht wordt is de bereidheid tot zelfreflectie.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Je kunt een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertel je wat jouw klachten zijn. Als blijkt dat je bij mij op de goede plek bent maken wij een vervolgafspraak. Om een afspraak te maken is er geen verwijzing van de huisarts nodig.
 
Hoe lang duurt de sessie en wat zijn de kosten?
Counselling gesprekken duren 1 uur en kosten € 95,--. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de consulten. Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen door middel van onderstaande knop of via telefoonnummer: 06 105 900 31.

Contact