Zelf-zorg in relaties


Je zit al jaren in een relatie waarvan je weet dat die niet gezond voor je is. Je wilt het wel anders, maar je weet niet hoe. Moet je nou weggaan of afwachten tot het beter wordt? Blijf je hopen dat het anders zal worden?

Wat als je de dag met plezier kunt beginnen, de ruimte en vrijheid voelt om te doen waar jíj je goed bij voelt. Geen verantwoordelijkheid voor het geluk van je partner te voelen. Zorgen over je relatie behoren tot het verleden. Je kunt je weer richten op het hier en nu én de toekomst zonder buikpijn, angst en onzekerheid. Je hebt de regie over je leven weer terug genomen.

Zijn de volgende gedachten herkenbaar voor jou:
(voor de leesbaarheid heb ik niet hij/zij/hen gezet, maar voor de mannelijke vorm gekozen, je kunt het zelf aanpassen naar de vrouwelijke of onzijdige vorm)

Zit jij in een relatie waarin je denkt:
“Als ik maar genoeg liefde geef dan….”,
“Het gaat ooit veranderen als ik mijn best maar doe”,
“Ik zie dat hij wil veranderen en (alleen) ik kan hem daarbij helpen….”
“Niemand begrijpt hem zo goed als ik…”

En worden deze gedachten steeds vaker gevolgd door:
“Ik kan dit niet meer”,
“Ik kan dit echt niet meer”,
“Het is op, ik trek het helemaal niet meer”.
“Ik weet niet meer wat ik nog kan doen”.
“Ik voel mij depressief en onmachtig”.

En worden die gedachten dan weer gevolgd door:
“Maar wie gaat er dan voor hem zorgen?”
“Ik ben egoïstisch als ik bij hem wegga”
“Ik vind nooit meer iemand”
“Dit is het beste wat voor mij is weggelegd”
“Dan ben ik helemaal alleen”
“Er is niemand die mij leuk vindt”
“Hij is mijn tweelingziel”
“Wij horen toch bij elkaar”

Het is makkelijk om in dit gedachtepatroon vast te komen zitten. Het is aan jou om de keuze te maken om hieruit te komen. Neem het heft in eigen hand en verander je leven van zorgen naar plezier, van angst en schuldgevoel naar vrijheid, van onzekerheid naar zelfvertrouwen.
Ik bied je de handvatten, inzichten en kracht die je nodig hebt zodat jij uit de interne strijd komt, duidelijkheid krijgt en keuzes kunt maken die goed zijn voor jou. Wat van jou verwacht wordt is de bereidheid tot zelfreflectie.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Je kunt een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij jouw situatie. Als blijkt dat je bij mij op de goede plek bent maken wij een vervolgafspraak. Om een afspraak te maken is er geen verwijzing van de huisarts nodig.
 
Hoe lang duurt de sessie en wat zijn de kosten?
Counselling gesprekken duren 1 uur en kosten € 95,--. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de consulten. Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.

 
Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen door middel van onderstaande knop of via telefoonnummer: 06 105 900 31.

Contact